21 Tips Mudahnya Berniaga

1. Kenapa ramai usahawan gagal adalah disebabkan ATTITUDE (SIKAP) yang suka menyalahkan orang lain. Bagi mereka, Life is so Easy by blaming others.
2. Kenapa ada orang yang berjaya & ada yang gagal. Ianya terletak kepada bagaimana mereka buat KEPUTUSAN.
3. Tanda orang yang berjaya, mereka sentiasa BERSEDIA. Be Prepared. Ini kerana, kebarangkalian untuk berjaya adalah lebih tinggi jika kita bersedia.
4. Jika seseorang itu buat sesuatu dengan bersungguh-sungguh, Insyaallah semua yang benda yang dia buat pasti bersungguh-sungguh. How you do anything, Is how you do Everything.
5. Orang yang berjaya, hatinya luas. Bukan kecil yang suka sentap :D
6. Sebelum nak labur banyak wang dalam perniagaan, fokuskan untuk banyakkan pelanggan dahulu. Jangan terus buka wisma jika pelanggan masih sedikit. Ingat, fokus untuk ramaikan pelanggan dahulu.
7. Orang yang berjaya, apabila mereka mulakan sesuatu, mereka akan akan lakukan dengan terbaik sehingga habis. Orang gagal pula sebaliknya.
8. Orang yang berjaya, mereka pantas buat KEPUTUSAN, Serius dengan apa yang mereka buat & sentiasa berikan 100% komitmen.
9. Untuk orang suka beli produk kita, kita perlu sukakan Allah terlebih dahulu. Cari keberkatan.
10. Untuk jadi orang yang berjaya, perlu berkawan dengan orang yang lebih berjaya.
11. Formula untuk berjaya, TUKAR kawan.
13. Orang berjaya pantas buat keputusan & tindakan. Mereka tak terhegeh-hegeh & mereka percaya terhadap apa yang mereka ingin lakukan.
14. Orang berjaya sanggup labur duit untuk berjaya.
15. Orang berjaya suka bina NETWORKING. Anda adalah siapa kawan anda. Untuk hidup berubah, Upgrade kawan anda. Copy successful person, you’ll be successful.
16. Orang berjaya sudah buat keputusan awal untuk mereka berjaya.
17. Orang berjaya tidak bertangguh. Fast action fast result. Now or Never. Bisnes adalah tentang kepantasan. It’s all about SPEED.
18. Orang berjaya tidak hiraukan kutukan orang lain.
19. Orang berjaya selalu FOKUS. Fokus 1 produk, fokus 1 masalah. Bisnes wujud sebab adanya masalah. Di mana ada masalah di situ ada peluang.
20. Orang berjaya konsisten & persisten dalam apa yang mereka nak capai.
21. Jika kita nak capai satu benda yang kita tak pernah capai, kita kena berani buat perkara yang kita tak pernah buat.

Jika diperhatikan, kebanyakan tips di atas adalah berkenaan dengan Attitude (sikap). Ini kerana untuk membina bisnes bukanlah suatu proses yang sukar jika dibandingkan dengan proses membina sikap untuk menjadi usahawan berjaya.
Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda.
*************************************************************************
《SENGGUGUT HILANG, SUAMI SENYUM》

IKUTI feedback sis mieza ni..

》 salam kak....da guna pad bio seleza slalu bila period time ujan n sejuk2 mmg senggugut...ritu bs smpai ms ari ke 2 period tgh sgugut sbb ujan..dpt2 je mandi tuka bs...kjp je SENGGUGUT HILANG.cuma sengal2 kt pinggang je..

siap leh outing ngn hubby lg.lau x moody je sbb sakit..huhuu..
best.

slalu lau sy senggugut hubby jd mgsa mntk tlg sapu n urut minyak panas smpai kaki terasa kak...pas pakai sakit da kurang ckp kt hubby mlm ni da xyah tlg urut da.da ok guna bs...hubby dok SENYUM je...huhu...
BESTKAN??? Banyak feedback positif yang saya dapat daripada pengguna BIOSELEZA


☆dulu 'tak selera' sekarang dah 'selera'
☆dulu gatal2 ketika period sekarang tiada lagi
☆dulu suami tak suka..sekarang suami berkepit
☆dulu sakit cyst skrg dah tiada
☆keputihan keluar ketul2
☆darah hitam ketul2 keluar
☆lebih tenaga
☆kempis perut..
☆tiada kembung perut ketika period


Memang banyak feedback positif kerana BIOSELEZA bukan Pad biasa. .dengan teknologi BIOVELIOCITY dan diperbuat daripada kapas dan menjadikan miss V sentiasa "bernafas" mnjadikan BIOSELEZA sangatttt special..Sharing With Sayang

UNTUK DAPATKAN bio seleza BOLEH HUBUNGI 
♡MiraMegha♡
014- 3737374 
FB : Mira Megha Hj Raduan
Instagram :Mira Megha
Projek  STG


No comments