Ini semua Projek STG punya angkara !


Semalam memang sejarah! Berdebar-debar kami dari pagi mau tengok income kami buat part time @ProjekSTG, 

Selalunya tiap bulan memang gini la kami kalau 9 or 10hb sebab time ni income dari biz part time yang kami buat 

Mesti berdebar-debar setiap bulan. Semalam sabar ja kami tunggu penuh debaran Tunggu Update Maybank.

Tapi sebelum update Maybank , Mentor kami dah bagiiiii tau jumlahhh , sebab Mentor dah dapatkan jumlah dari HQ! 

Bila baca ja message di inboxx terus lepas handphone .... πŸ˜‚πŸ˜‚

Tu yg tak reply mentor dahhh....

First 😭😭😭😭😭😭😭 banyaknya 
Ya Allah! Ya Allah. TQ Allah.


Terus kol Kak NN, sebab jari dah tak dapat nak menaip πŸ˜‚

Bila kol nak bercakap pulak tak dapat 😭😭😭😭 

Speechless!! 

Ya Allah jumlah tu masuk ke akaun. Jumlahnya sgt besar utk saya . Itu income saya yg pertama as CDM at SHOM ! 

Bagaimana sy tidak speechless??
Dulu kami buat personal loan kalau nak dapat RM20 ribu ! 

Dan kini boleh dpt berganda hanya sebulan @ ProjekSTG. 

Tq Allah! 


πŸ˜‚ kenapa kau diam? Bilang mentor? 




Ini pulak antara mesej di whatsapp telegram yg saya terima dari biz partner - #ELITwarrior! 

Ya Allah , ini perasaan sgt indah , sebab dalam Projek STG ni , kita bukan dapat  income sorang-sorang tapi membawa bersama biz pertner! 


Kawan satu pejabat saya Ila pun dah semakin hampir ke gerbang 5 angka sebulan! Tahniah Ila - You Did It! 

Kawan satu pejabat sy yang satu org lagi is my Com CDM - Shiema - tau ka bulan ni income dia RM 29 ribu ! 

Ya Allah, TQ Allah! Proud of uolls semuaaaaa....


Kat bawah ni pulak income seorang ibu - surirumah yg hanya buat Projek STG dari rumahh, 

Buat biz online STG dari rumah , then masih dapat ambil hantar anak-anak pergi sekolah, then happy! 

Oh ini saya sangat jelesss Syu! Sebab saya mau Stay At Home Mom ! 





Semua jumlah ini memang masuk terus ke akaun ! Tanpa potong walau sesen pun! Bukan nya point nak kena redeem dlm E-Walllet atau apa!

Berapa jumlah nya - itulah jumlah kita dapat dalam akaun! 

Tahniah buat semua yang berjaya pecah rekod diri sendiri- kerna itu paling utama. Bersaing dengan diri sendiri.

Rahsianya adalah diri sendiri. 

The limit is not in the Sky! The Limit is in the MIND ! Quit talking and begin doing. 

Biz online Style - STG sgt best.
Dan kini kami semakin ke 
Money Freedom 
Time Freedom!

Alhamdulillah, 

TQ Allah.

TQ Mentor CDM NOrazlin , Kak NN, im still baby πŸ’—, dan akan terus haus ilmu ajaran dr mentor ! 

Tq Mentor CDM Arifin.

Tq Mentor- Mentor STG yg selalu menjadi inspirasi. 

Tahniah buat Smart Tycoon Group untuk 4.2 juta sebulan pada SEPTEMBER !

Oktober kita pecah rekod lagi ! 
6 Juta! 

Istimewa pastinya buat ELITwarrior yg sentiasa dlm doa , jutaan tahniah utk RM731 ribu pada September ! 

My Leader Team - love uolls to the moon and back , to the moon again! 
Ready safety belt - sebab kita nak pecut ke RM1 Juta sebulan Oktober ni !! 


For husband and family- terima kasih atas doa. Ini buat semua. 

Pada yang telah berada di landasan projek STG , surround ourself with those who makes us better. 

Pada yang masih mencongak masa depan- kecil tapak tangan- stadium saya tadah untuk bersama kami di Projek Smart Tycoon Group- andai ada kegagalan masa lalu- dan ingin membina impian semula - 

The first thing you have to do is  wake up!

Sekian coretan ringkas.

Moga beri manfaat. Alhamdulillah . Tq Allah. 

Love, 
Ticer Mira.


Bisnes Dan Aku

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Alhamdulillah, terlalu banyak berita gembira untuk dikongsikan , hingga tak tahu di mana nak mulakan. Terima Kasih pada Allah Yang Maha Berkuasa atas segala limpahan rezeki, terima kasih Allah kerna ,'melayan' setiap permintaan hamba-Nya ini. Pada-Mu saja kami meminta dan memohon.

1 Oktober 2015, pagi-pagi tadi terkejut ada satu group baru dalam messenger facebook,

 Group CDM STG Kebabommmm !

Ya Allah, syukur , akhirnya inilah 'rumah' idaman selama ini , dan sahla sebagai Crown Diamond Manager ! Saya salah seorang CDM - STG , and im so proud berada dalam kelompok CDM CDM STG yang hebat dan Gorjes Sado  - di mana kalangan mereka menghasilkan sales Jutaan Sebulan ! Sebulan okay.

CDM Mazliana ! twin CDM Oktober ! Rasa berjuta rasa dapat masuk group impian ni sebab aura kat sini lainnn, besarrr, bersama mentor dan CDM CDM STG yang sales mereka jutaan sebulan, aku mau juga ! Izinkanlah ya Allah, TQ Allah !



Ini adalah pencapaian yang besar dalam kehidupan aku. Bagi yang belum mengenali aku ,
 FB : Mira Megha ( zaman sekarang pengenalan diri guna FB ;) hikhikhik ) , Bertugas sebagai penjawat awam di Polis Diraja Malaysia, ( Penterjemah ) . Aku seorang yang sangat minat bisnes, dan kuat berangan ! dan kuat belanja hihi

Mungkin ramai tidak tahu , aku didedahkan dengan dunia bisnes sejak sekolah rendah, aku tolong mak jual kuih-muih. Macam mana? Mak aku buat kuih dan aku jual bawa bakul dari rumah ke rumah , aku seorang. 

*-stop menaip , I cant help myself, crying. terbayang muka mak.


Pada masa tu aku menjual kerana terpaksa, sebab aku kan anak sulung, jadi siapa nak tolong selain aku? So setiap hari sabtu, aku akan dikejutkan bangun awal untuk menjual kuih, ini yang aku tak suka, sebab aku kena bangun awal ! sedangkan itu ja cuti sekolah dua hari utk bangun lewat, setiap hari sabtu dlm keadaan terpaksa aku akan pergi rumah ke rumah, aku hanya pergi ke rumah - pelanggan tetap saja, sebab aku tak suka pergi ke rumah yang aku tak biasa. selalunya aku akan balik dengan bakul kosong, kuih kuih akan habis terjual ! sebab semua tau kuih muih mak sangat sedap. Bila dah sampai rumh, aku kan kira duit, dengan gembira dan senyuman bila dapat upah. dan begitulah seterusnya. nak pergi menjual rasa berat tapi, bila dapat tengok duit im so happy ! bila nak menjual maluuuu, malu dengan kawan-kawan konon ` kenapa? ?? entah. - minta puji.


begitu juga sekolah menengah , aku ada membantu mak di gerai pada tingkatan enam, terutamanya hujung minggu, dan apa aku Nampak orang berniaga ni memang sgt best . Duitnya tak mengira hari. hari-hari ada duit ! aku adalah student 'kaya' sebab membantu mak jual di kedai, pd masa tu zaman reload telefon hanya ada RM50, dan aku beli hasil upah menolong. Saya beli majalah-majalah hburan seperti MANGGA ( naaa sapa suka kumpul ni dulu ) majalah Dara Dot Com, Remaja, keluaran seminggu sekali memang aku beli, takda masalah hehehe sebab guna duit upah tolong bisnes.

Sehingga selepas habis sekolah, aku bekerja sementara sebagai Ticketing Clerk. Di sini mengajar juga erti kehidupan, bekerja di front-liner berhadapan dengan seribu macam kerenah pelanggan.

dan sehingga ditawarkan dalan Perkhidmatan Awam ,menggunakan Sijil SPM aku.

Setelah 4 tahun bekerja, jiwa bisnes tu datang lagi. Seingat aku, aku buat bisnes Top-Up . alaaa top-up handphone , dapatla untung dalam sen-sen, kalau top-up RM30 or lebih ada la lebih sikit. Customer aku orang dekat-dekat hihihi. Kadang-kadang malam-malam nak topup , esok nak bayar, sudah esok kita lupa dia lupa - macam bisnes? tak tau la bisnes apa tu macam tu hihihi.

Lepas tu dah berani buat bisnes tudunggg koo, beli tudung berkodi dari KL jual balik di ofis, sekodi ada 20 tudung - beli dua tiga kodi - bagilaaaa hutang kat kawan-kawan kan, ye laaa dah kawan-kawan tu kita paksa beli sampai 6 pasang sorang - hahahaha

Bisnes tudung ni pun macam tak tau mana untung nya sebab banyak akhirnya tudung tu pakai sendiri hihihi.

Pastu seingat aku, memang throwback berabis ni tau , hhihiihi, pastu aku pernah jual pakaian Bundle Budak -Budak ! ( Yang ni saya lupa cerita dengan mentor saya Kak NN ) hhihi, aku jual pakaian bundle budak-budak dari UK ! aku pernah beli seguni dari pembekal dr KL, dia hantar kat Sabah, sampai rumah aku buka memang cantik cantik ! baju budak tapi saiz besar ! ada yg muat aku hahaha sebab nudak omputih kan besarrr. pastu jual kat kawan ofis jugaaaaaa ( memang kawan ofis aku support aku gilerr, tu aku syg dorang tepuk dada ! )

Dorang ada yang beli 5 pasang, murah engkooo sampai RM5 , RM3, memang elok sangat lagi , lepas jual kat ofis ada lebih lagi stok baju-baju tu, banyak bahh, sampai sekarang aku tak ingat dan tak tahu lepas tu apa kejadian stok tu semuaaaa ,


Lepas buat bisnes bundle ,aku dah start nak buat label pakaian sendiri pulakkk, masa ni tak design sendiri lagi, tapi label sahaja , so aku beli dari KL baju baju termasuk skirt la... aku turun KL bawak Ain ( adik aku ) kami pergi GM Klang, GM Plaza beli pakaian pakaian yang tengah inn youuu , masa tu Peplum ! aku boleh katakana aku tak Nampak lagi di KK jual Peplum ! sebab memang baru inn, then kami bawa balik tu pakaian , nak shoot pulakkk , ( satu kerja lagi nak cari model n jurugambar )

tercapai la jugak hasrat nak ada label sendiri hehe, sampai sekarang label tu banyakkkk lagi, tinggal nama agagaag, adeh lupa ni com DDM Wan yang tukang jahit label agagag



Alhamdulillah, ada kawan adik aku ( student UNITAR ) sukarela jadi model, dengan upah belanja makan . (kejam aku ) jurugambarnya aku sendiri. kameranya aku pinjam dari Shiema hahhaa . aku ada juga kamera DSLR tu , dulu ada dua, dah jual dah. so bila nak pakai terpaksa pinjam orang punya.
 
so lepas shooting, aku menjual la di Facebook, hehe seperti biasa Pelanggan utama mestila Shiema , Ila , Brenda yang aku paksa beli sampai berpasang pasang , selain tu ada juga customer lain, Nampak macam okay pasaran, so then aku design baju dari tailor KL, hantar p KK, sehingga aku pergi ke Vietnam dan membeli kain dan baju untuk dijual ! Modal aku keluar masa ni lebih 10 ribu ! bisnes katanyaaaa , dan sampai sekarang kain Lycra aku masih ada di bilik. so aku taknak jual pakaian dah , sebab aku tak terkejar Fashion ! Stok baru sampai, Fashion nak malap dah , huhuhu , nak jual murah rugi, jual mahal, fashion tak in, huhuhu itu akulaa, org lain tak kottt macam ni ,
 

sapa jadi ProtΓ©gΓ© aku Oktober akan dapat ni tu hadiah kain  ( sempattt )



cantik kan aku gambarrrrr, pandai fotosuttt baaa, lupa aku , pernah jadi fotograper DSM Kak Ina Kahwin,, hehehe :)



 

hehehhe


 





Then aku jual Skincare dan produk kesihatan  pulakkk, memang meletop gil gil uolsss, 40 kotak tak sampai sebulan, sekotak aku untung RM40 ! cuba kira ! banyakkk laaa, kalah dah gaji akuuu,



sajaaaa tunjuk stok aku hehehe



Add caption


masa aku jual  ni aku ikut pergi satu seminar. nama seminar , Seminar Minda Magnet Rezeki. buni dah best ! aku pergi laaaa , Magicnya dalam aura dalam seminar ni kuatt, saya belajar macam mana nak jadikan minda kita ni magnet kepada rezeki , Magnet ! kan magnet menarik. so dengan minda kita menarik rezeki dlm kehidupan. Tahukah Rezeki itu bukan duit semata-mata .

Kesihatan
Kejayaan
Kebahagiaan
Kekayaan
Keberkatan



inilah Rezeki 5K ! Seminar ni dibuat praktikal juga, so sepanjang dalam seminar ni handphone aku tak berhenti masuk inbox dan whatsapp ! kenapa ? orang nak beli Skincare aku jual tu baaaa sama orang mau jadi dropship akuuu, wahhh aku dah jadi magnet rezekiii, memang berbaloi.

dan hidup aku bermula berubah dari sini , sinilah turning point Ticer Mira,

Seminar Minda Magnet Rezeki ! dan sinilah bermula perjalanan dalam Smart Tycoon Group !

bagaimana bermula dan perjalanan akan aku  tulis kemudian, namun suka aku nak kongsikan impian aku yang sangat besar banyak tercapai dalam STG, kaki melangkah ke family STG adalah rezeki peluang Allah Yang Maha Besar.

ditemukan dengan Mentor CDM Norazlin Nordin ( Kak NN ) yang merupakan Pengasas Smart Tycoon Group ! dan saya menjadi anak didik nya dalam STG.

bila telah buat banyak cara nak menambah pendapatan , ( kerna aku tak suka menyekat pendapatan, aku suka menambah ! ) aku berfikir, kenapa aku tak buat bisnes ni betul-betul sampai aku 'jadi' ? aku dah penat bisnes yang tak ada perkembangan ! ada untung tapi di situ sahaja ! ke manakah arah tuju seterusnya ? nak buat system marketing sendiri dan macam-macam lagi, banyak sangat aku nak sediakan, aku kan kerja.

tapi dalam STG kata CDM CikMun, boleh membina from nobody to somebody !! yess, ini aku mau, aku nak jadi somebody ! aku nak jadi macam mentor ! Jutawan Beriman ! Kaya Berjaya !

kerna itu aku telah buat , apa yang kamu tengok aku buat selama ini. istiqamah dalam Projek STG.

walaupun pada awal tahun 2015 aku tak dapat ikut trip holiday free keluarga STG ke Eropah ! aku sgt jeles, tengok dorang guna baju bulu-bulu, posing sana sini, trip tu FREE baaa, gila tak jeless, semua kena tanggung,

aku tekad next trip aku mesti pergi, tak kisah trip tu pergi mana aku mesti pergi ! dan akhirnya dapat trip ke Bangkok hehe , tapi diganti trip ke Vietnam, sebab Bangkok kena bom ! pergi ke Vietnam macam ken sindir ja aku oleh bayangan semalam hahaha,

dapat duit saku freee lagiii, SHOM bagi angpow untuk shopping !



makan semua disediakan, cukup time makanlaaaa sedappp dan halalll

sementara tunggu butik Chanel ??

@ Sungai Mekong



- Gala Night At Ho Chi Minh



yang bestnya, aku tak pergi sendiri aku dapat bawa adik bawa lebih kurang 12 kawan biz partner yang lain ! Allah Ya Allah, usaha pasti ada ganjaranya. enjoy nyaaaa kami sanaaa semua free baaa, hotel cantikk gilsss, makan sedap gilsss uolsss,,,, moga next trip aku dapat ke Osaka ramai-ramai macam ni lagi. Izinkanlah Ya Allah, TQ Allah.


selain dapat melancong FREE, income etiap bulan dari projekSTG sangat awesome, mencecah
5 angka sebulan ! Alhamdulillah Ya Allah,

aku juga dah guna kereta baru namanya Cosmo heehehe dan 100% dari projek STG !


-sewaktu merisik dan meminang Cosmo , hihi

first day ! love the smell of the new car ! Alhamdulillah

 
 
so happy since I met her !


dan yang paling aku bersyukur pada Allah pemberi rezeki , aku dapat bagi kedua ibubapa duit sehingga 4 angka sebulan, dan dapat bagi mentua, dulu mentua husband ja bagi and now husband bagi lain, aku bagi lain !

dulu bagi mak, inikan nak sampai ribu, pernah sampai terskip bagi, yalah kalau macam ada kecemasan tak ckup duit, nak bagi pun tak dapat, masa tu aku sedih gilaaa, macam anak tak guna, sudah di kasi besar tapi tak membahagiakan.
 
 
mak dan bapak tak pernah nak minta kita , tapi kalau kita bagi, pasti amat menggembirakan.

aku nak balas jasa mak dan bapak aku. besarkan aku sampai aku dah kahwin, sekolah kan aku, beli basikal aku, beli baju raya cantik cantik, hantar aku tuisyen dan banyak lagi ! aku nak balas jasa mereka selagi mereka ada............dan selagi aku mampu .

Allah ya Allah , projek STG telab merealisasikan impian aku satu per satu ! dan pada bulan lepas aku dan adik ku telah belikan kedua orang tua kami sebuah rumah bernilai lebih Setengah Juta. Alhamdulillah.
 
=Gambar ini sewaktu hari raya 2014 - beraya di rumah kawan dan depannya ada rumah yang  yang cantik dalam pembinaan,
aku cakap main-main kat adik aku, nak beli umah sini aa cantik ! gambar ni aku visualize selalu , tapi aku tak dapat rumah ni huhuhu
 



- sebab Allah nak bagi lagi besar, Allah Ya Allah -


bukan nak menunjuk , jauh sekali nak riak, aku nak bagitau, aku tak mampu beli rumah ni sebelum ni, dan tak akan mampu beli kalau aku tak berubah. aku berubah untuk merubah kehidupan aku.
ke arah yang lebih selesa !

kita boleh capai impian kita, jadikan nyata, kalau kita ada keinginan ke arah itu . PASSION !
 
untuk dapat sesuatu yang kita tak pernah dapat , kita kena buat sesuatu yang kita tak pernah buat !

Serius. Hanya itu kita perlu buat.

buat semua ELIT warrior dan semua family STG, kita berada dalam landasan yang tepat. STG ada Mentorr yang terbukti Berjaya. Ada Sistem yang sangat best ! dan ada Ilmu MMR yang luar biasa hebat dan nilainya !

kenapa seribu satu macam bisnes saya buat tak menjadi ?? kerna saya perasan konon saya ni pandai bisnes.
 
biz tak ada mentor, ilmu dan system .

Subhanallah dalam STG semuanya indah, bertemu dengan biz partn, bisnes yang happy, dan semuanya best ! maka kerna itu rezeki datang mencurah.....


Jutaan Terima kasih  pada Mentor yang saya kasihi Mentor CDM Norazlin Nordin ( Kak NN ) atas segala tunjuk ajar tanpa jemu , sehingga saya ke tahap ini , dan saya akan terus dahaga ilmu dari kak NN untuk terus mara ! juga buat mentor CDM Arifin atas segala ilmu online dan offline,
 
buat mentor2 STG yang dihormati Mentor Cik Mun, mentor Cikgu Apit, mentor Dr Elmy, mentor Dr Omar ( korang kalau datang seminar MMR mesti akan dapat jumpa dorang yang hebat-hebat ni ) dan semua CDM CDM hebat STG, leader-leader STG, family di STG , dan semestinya buat #ELITwarrior yang sentiasa dalam doa saya .




 
 
 
 
 
 
 
 
 

-biz Online Style STG - seronok


-berkongsi rezeki untuk biz partner yang pencapaian hebat  !


 

 

 



Buat Cinta dan Kasih sy buat Suami Mohd Fais, yang tak pernah sesaat lupa memberi dorongan dan sokongan tanpa belah bahagi, terima kasih sayang atas doa tanpa jemu,

.......dan pasti semua ini buat Wali Keramat saya yg sentiasa di hati.

moga semua kalian insan-insan hebat yang hadir dlm hidup saya dalam lindungan Allah selalu dan diperluaskan rezeki. aminnn.

:))

ada banyak nak cerita, esok sambung lagi aaaa, ada ka yang mau baca? ka cukup sini ? hehehehe

Insyaallah esok nak cerita kenapa aku pilih Projek STG ? kenapa aku dan kawan-kawan aku pilih projek STG ??



with Love ,

Ticer Mira
011015







which colour should i go for?? *CHANEL

Dah lama tak update blog rupanya, sebab selalu di FB & Instagram :) , kami baru balik dari Ho Chi Minh, #HolidayFREE@ProjekSTG, so sy rasa banyak mau cerita.
 
dulu, msa mula start biz bersama STG, impian tu hanya nak dapat income sampingan, nak bagi lepas duit minyak, nak ada duit lebih buat shopping tanpa kacau gaji,
 
tapi bila dah buat biz #ProjekSTG, lain pulak yang sy dapat. Saya dapat EXTRA income lebih 10 kali ganda gaji saya, 5 angka sebulan ! dapat beli kereta dengan slip part time #projekSTG ! dapat Pakej Melancong Percuma bersama rakan kongsi. dan yang paling best ! biz yang sangat happy. Berjemaah.
 
Seumur hidup 30 tahun saya , tak pernah masuk Butik Chanel ! Apatah lagi punya impian nak membeli, sebab satu handbag harganya boleh buat renovate rumah :) untuk golongan seperti saya memang tak terfikir nak membeli beberapa tahun lepas, tapi saya Nampak juga ada kawan-kawan yg beli dan guna , dalam hati *wowww besnyaaaa, gilak laaa dia dpt beli Chanel. lagi kagum kalau kawan tu bukan datang dari keluarga kaya raya TETAPI berusaha utuk diri.
 
Tapi sewaktu di Ho Chi Ming, saya berpeluang masuk ke Butik Chanel ! ya ampunnn bestnyaaa, sebelum ni nak masuk memang tak berani hihihi, bila dah dapat masuk ikut mentor pun masih rasa tak confident , dalam erti kata lain tak berani punnn nak peganggg,
 
Tapi mentor kami yg super gorjes bagi pegang beg yang dia beli, dan kerna itu sy berpeluang pegang pegang dan tengok yang lain- lain, memang cantikkkkk ! tiba- tiba gelora jiwa deras mahu miliki.
 
 
And for the first time, sy rasa nak pilih wana apa yang sesuai untuk sayaaa. wahhhhh dah nak pilih warna uollss hihihi. Dan saya berpeluang tengok urusan pembelian beg Chanel Kak NN yang bernilai RM21K !!
 
 
 
 
 
 
 
dream of u every day start now !!


pengalaman baru dan ini memang awesome , hanya @ Projek STG

Kenapa sy rasa nak buat pelaburan beli ?? Pelaburan? Yess, sebelum sampai ke Butik Chanel kami dlm bas dah ada coaching nak shopping, nak shopping pun kami dapat panduan, bestnyaaa bahh, Mentor Ariffin, suami Mentor kak NN bagitau, kenapa ramai suami mentor CDM di STG menggalakkan ja isteri beli Chanel kerna ia satu pelaburan.


CHANEL, They're just going to go up in price later. Dan bila perhati beg ni walau Pre-Owned harga masih sangat tinggi dan mampu cecah lebih dari harga belian asal kerna harganya sentiasa naik!



Gaya Ada dah hehehe, make it real Mira !



Yes, ada yang bagitau harga nya tak masuk dek akal, tapi tahukah semua, ini adalah idaman ramai wanita, terlalu best sampai nak jadikan impian pun tak berani !

Target now,   to have my very own CHANEL ! and to collect several colors, just like my mentor, Kak NN ,

I have no intention on putting myself in debt to purchase it. Saya pilih #ProjekSTG sebagai landasan untuk saya beli impian saya !

Extra Income 5 angka sudah, Beli kereta & rumah dengan income projek STG sudah, kini ada next target.

Alhamdulillah, Izinkanlah Ya Allah, TQ Allah.

Chase Our Dream, make it Real,
@ Projek STG
 
Ada tak yang nak bersama-sama Ticer Mira? Kita beli impian :)
do inbox my FB : Mira Megha